Ik ben Jeffrey Steenbergen. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Beginnend met een voorliefde voor theater heb ik mijn opleidingen gevolgd. Na eerste de Elektrotechniek (Regeltechniek) af te ronden heb ik de opleiding Theatermaker en Techniek op de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten afgerond. Deze combinatie is ook waar ik me steeds meer in ben gaan nestelen. Soms creatief als lichtontwerper en dan weer creatief in de technische uitvoering van een project als systeemontwerper of programmeur.

Mijn werkzaamheden variëren enorm. Het zit allemaal komt over het algemeen voort uit iets met licht. Dit kan zijn projectleiding voor de uitvoering, lichtontwerp, systeemontwerp, showcontrol, lichtprogrammering (Dali, DMX) en of tekenwerkzaamheden.


Mijn werkzaamheden betreft voornamelijk musea (tijdelijke en vaste tentoonstellingen), architectuur en superjachten. Mijn werkzaamheden zijn dan voornamelijk Projectleider, Lichtontwerper/Belichter, lichtengineer/programmeur (Pharos, Visual Production, E:Cue), showcontrol en belichting. Enkele projecten zijn: Amstel Hotel, Adam Toren, Foyer Oosterpoort Groningen, Boeing 747 Corendon Village en superjachten voor Van Berge Henegouwen.

Theaterproducties zijn steeds minder onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden. Met Choreograaf Kalpana Raghuraman (Kalpanarts) ben ik een langdurige samenwerking gestart waar ik me naast lichtontwerp, sinds seizoen 2019/2020, ook toe leg op het toneelbeeld.

Verder vind je mij nog wel eens bij een kleine dansproductie of een eindpresentatie van de 5 o'clock class.

Kijk op mijn LinkedIn of lees mijn CV voor meer details.